Zásady ochrany osobných údajov

Zásady ochrany osobných údajov

Kontaktné údaje správcu osobných údajov:

Názov: Ing.Monika Hojnošová-VIDYA, prevádzkovateľ e-shopu Naturshop.sk
Adresa sídla: Zadunajská cesta 7, 85101 Bratislava, IČO: 40033791, E-mail: info@naturshop.sk, telefón: 0908076622

Spracovanie osobných údajov prebieha v súladu s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 zo dňa 27. 4. 2016 o ochrane fyzických osôb v súvislosti so spracovaním osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES (ďalej len „Nariadení"), zákona o spracovaní osobných údajov a zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonom v platnom znení.

Odoslaním objednávky z internetového objednávkového formulára, resp. uzavretím Zmluvy, potvrdzuje Zákazník, že je uzrozumený s podmienkami ochrany osobných údajov, že vyjadruje svoj súhlas s ich znením, a že je v celom rozsahu akceptuje.


1. Pojmy

  • Subjekt údajov: Fyzická osoba (spotrebiteľ a osoba samostatne zárobkovo činná), ku ktorej sa osobné údaje vzťahujú (ďalej tiež „Vy" alebo „zákazník");
  • Osobný údaj: Akékoľvek informácie o identifikovanom alebo identifikovateľnom zákazníkovi; identifikovateľným zákazníkom je fyzická osoba, ktorú je možné priamo alebo nepriamo identifikovať, najmä odkazom na určitý identifikátor, napríklad meno, identifikační číslo, lokalizačné údaje, sieťový identifikátor alebo na jeden či viac zvláštnych prvkov fyzickej, fyziologickej, genetickej, psychickej, ekonomickej, kultúrnej alebo spoločenskej identity tejto fyzickej osoby (ďalej tiež „údaje" alebo „informácie");
  • Správca: Subjekt, ktorý určuje účel a prostriedky spracovania osobných údajov, realizuje spracovanie a nesie zaň zodpovednosť. Správcom osobných údajov je prevádzkovateľ e-shopu Naturshop.sk (ďalej tiež „my");
  • Spracovateľ: Subjekt, ktorý na základe zákona alebo z poverenia správcu spracováva osobné údaje pre správcu, a to na základe zmluvy o spracování osobných údajov (ďalej tiež „obchodný partner", či „partner");
  • Webové stránky: Webové stránky dostupné na www.naturshop.sk;
  • Účel spracovania osobných údajov: Dôvod, prečo sú osobné údaje spracovávané. Takýmto dôvodom môže byť napr. plnenie zmluvy, správa používateľských účtov, vybavovanie podnetov a sťažností, zasielanie informačných newsletterov, či zobrazovanie reklám na základe záujmov zákazníkov;
  • Cookies: Krátké textové súbory, ktoré si ukladá Váš webový alebo mobilný prehliadač. Väčšina súborov cookies obsahuje jedinečný identifikátor, tzv. ID súboru cookie. Jedná sa o reťazec znakov priraďovaný webstránkami a serverov tomu prehliadaču, ktorý súbor cookie uložil. To umožňuje webtránkám a serverom jednotlivé prehliadače rozlíšiť a identifikovať. Súbory cookies sa používají pre zlepšenie fungovania webstránok, vyhodnotenie ich návštevnosti a za účelom lepšieho cielenia marketingových aktivít. Ak prechádzate naše webstránky, predpokládáme, že súhlasíte s používaním týchto súborov.
  • Tretie krajiny: štáty mimo Európsky hospodársky priestor, ktorého súčasťou sú predovšetkým členské krajiny Európskej únie a Island, Lichtenštajnsko a Nórsko.

 

2. Aké osobné údaje sú spracovávané?

My a naši zmluvní spracovatelia v nadväznosti na príslušný právny titul a účel spracovania spracovávajú nasledujúce osobné údaje, respektíve kategórie osobných údajov:

  1. identifikačné a adresné údaje: napr. meno, priezvisko, doručovacia alebo iná kontaktná adresa, adresa odberného miesta, sídlo podnikania, IČO, DIČ;
  2. elektronické kontaktné údaje: napr. telefónne číslo, e-mailová adresa;
  3. iné elektronické údaje: IP adresa, cookies;
  4. ďalšie osobné údaje spojené so zmluvným vzťahom: číslo bankového účtu, história objednávok;
  5. ďalšie osobné údaje: typicky údaje poskytnuté zákazníkom v objednávkovom formulári alebo v iných dokumentoch a pri komunikácii s nami, a to vrátane neskorších aktualizácií.

 

3. Aký je pôvod osobných údajov?

Spracovávame údaje, ktoré nám poskytnete napr. pri objednávke našich služieb, registrácii používateľského účtu, komunikácii s nami alebo prihlásením k odberu newsletterov, zapojenie sa do súťaží, či testovania produktov a podobne. Typicky ide o

  • identifikačné a adresné údaje;
  • elektronické kontaktné údaje;
  • ďalšie osobné údaje spojené so zmluvným vzťahom.

A ďalej údaje, ktoré získavame automaticky na základe toho, že prechádzate naše webstránky. Väčšinou sa jedná o:

  • iné elektronické údaje:
    • cookies
    • webstránka, z ktorej ste na naše webstránky prišli;
    • IP adresa;
    • dátum prístupu a doba prístupu;
    • vyhľadávacie dopyty;
    • kód odpovedi http a https;
    • prenášané skupiny dát;
    • údaj o prehliadači a operačnom systéme počítača.

4. Prečo sú osobné údaje spracovávané?

Pri objednávke sú vyžadované osobné údaje, ktoré sú nutné pre úspešné vybavenie objednávky (meno a adresa, kontakt). Účelom spracovania osobných údajov je vybavenie objednávky zákazníka/kupujúceho a výkon práv a povinností vyplývajúcich zo zmluvného vzťahu medzi správcom a kupujúcim. Účelom spracovania osobných údajov je ďalej zasielanie obchodných oznámení, a činenia ďalších marketingových aktivít. Zákonným dôvodom pre spracovanie osobných údajov je plnenie zmluvy podľa čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR, plnenie právnej povinnosti správcu podľa čl. 6 ods. 1 písm. c) GDPR a oprávnený záujem správcu podľa čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR. Oprávneným záujmom správcu je spracovanie osobných údajov na účely priameho marketingu.

Vaše osobné údaje môžu byť spracovávané pre nasledujúce účely:

  • Plnenie zmluvného vzťahu / vybavenie objednávok.
  • Správa zákazníckeho účtu.
  • Komunikácia so zákazníkmi, hodnotenie spokojnosti, publikácia recenzií, doporučenia kníh, vyriaďovanie podnetov, sťažností a reklamácií.
  • Zasielanie informačných newsletterov a ponuka našich produktov či služieb.
  • Priamy marketing a tvorba personalizovaného obsahu a reklamy.
  • Zlepšovanie kvality našich produktov a služieb, analýzy návštevnosti našich webstránok a Vášho správania na webe.
  • Prevádzkovanie zákazníckej súťaže a doručovanie výhier.
  • Prevádzkovanie "testovania produktov" za účelom recenzií zákazníkov a doručovanie produktov.
  • Ochrana našich práv, majetku či bezpečia, alebo práv, majetku či bezpečia ďalších osôb.
  • Účtovné a daňové účely.
  • Plnenie ostatných právnych povinností.

Vaše osobné údaje môžu byť spracovávané na základe nasledujúcich právnych dôvodov:

  • Plnenie zmluvy.
  • Plnenie právnej povinnosti.
  • Oprávnený záujem správcu na zasielanie informačných newsletterov.
  • Súhlas so zasielaním informačných newsletterov.

Spracovanie osobných údajov pre účely plnenia zmluvného vzťahu, účtových a daňových účelov a plnenia ostatných právnych povinností sú zákonnými či zmluvnými požiadavkami. Ak plánujete prostredníctvom našich webstránok uskutočniť objednávku, máte povinnosť nám pre tieto účely svoje osobné údaje poskytnúť.

 

5. Ako dlho sú osobné údaje spracovávané?

Vaše osobné údaje sú spracovávané:

  • po dobu nevyhnutnú k výkonu práv a povinností vyplývajúcich zo zmluvného vzťahu medzi Vami a nami a uplatňovania nárokov z týchto zmluvných vzťahov (spravidla 4 roky);
  • po dobu nevyhnutnú k plneniu právnej povinnosti (účtovné doklady spravidla 5 rokov, daňové doklady spravidla 10 rokov);
  • po dobu trvania nášho oprávneného záujmu na zasielanie informačných newsletterov;
  • po dobu trvania Vášho súhlasu.

 

6. Komu sú osobné údaje sprístupnené?

Prístup k Vašim osobným údajom môžu mať nasledujúce kategórie našich partnerov (príjemcov):

  • Poskytovatelia prepravy tovaru.
  • Poskytovatelia účtovného a daňového poradenstva.
  • Poskytovatelia IT služieb a hostingu, najmä systému BiznisWeb.
  • Poskytovatelia zabezpečenia a integrity našich služieb a webstránok.
  • Poskytovatelia analytických služieb.
  • Poskytovatelia asistenčných služieb pre zákaznickú podporu.
  • Poskytovatelia platobných brán (poskytovatelia platobných kariet).
  • Poskytovatelia právnych služieb, advokáti.
  • Poskytovatelia tlačových a poštových služieb.
  • Partneri spolupracujúci s nami na vernostných programoch.
  • Partneri, ktorí pre nás zaisťujú priamy marketing a partneri a prevádzkovatelia technických riešení, vďaka ktorým Vám môžeme zobrazovať personalizovaný obsah a reklamu.
  • Orgány verejnej správy.
  • Heureka.sk, za účelom prieskumu zákazníckej spokojnosti.

 

7. Sú osobné údaje odovzdávané mimo EÚ?

Správca nemá úmysel odovzdávať osobné údaje do tretej zeme (mimo Európsky hospodársky priestor) alebo medzinárodnej organizácii. Príjemcovia osobných údajov v tretích krajinách sú:
● Partneri, ktorým poskytujeme údaje za účelom analýzy návštevnosti našich webstránek, Vášho správania na webstránkach a obchodných konverziách.
● Poskytovatelia IT služieb a hostingu, vrátane cloudových služieb.
● Poskytovatelia mailingových služieb.

 

8. Akým spôsobom sú osobné údaje spracovávané?

Osobné údaje sú spracovávané manuálna i automatizovane. O všetkých činnostiach spracovania vedieme riadne záznamy v súlade s príslušnými právnymi predpismi.

Nie ste predmetom žiadneho rozhodnutia založeného výhradne na automatizovanom spracovaní, vrátane profilovania, ktoré by pre Vás malo právne účinky, alebo by sa Vás obdobným spôsobom významne dotýkalo. V e-shope Naturshop.sk netvoríme profily z Vašich osobných údajov za účelom rozboru alebo predvídania Vašich preferencií, záujmov, ekonomickej situácie, spoľahlivosti, miesta, kde sa nachádzate alebo Vášho pohybu. 

 

9. Aké sú práva subjektov údajov?

Pri realizácii Vašich práv sa na nás obracajte prostredníctvom našich kontaktných údajov, ktoré sú uvedené v úvode týchto zásad.

V súvislosti so spracovaním Vašich osobných údajov máte nasledovné práva (čl. 15 až 21 GDPR):

  • Právo na prístup k osobným údajom.
  • Právo na opravu nepresných a doplnenia neúplných osobných údajov.
  • Právo na výmaz osobných údajov.
  • Právo na obmedzenie spracovania osobných údajov.
  • Právo na prenositeľnosť údajov.
  • Právo vzniesť námietku proti spracovaniu.
  • Právo na informácie o automatizovanom rozhodovaní, vrátane profilovania.

Ak spracovávame Vaše osobné údaje na základe Vášho súhlasu, máte právo kedykoľvek tento súhlas odvolať.

Ďalej máte právo podať sťažnosť u dozorového orgánu, ktorým je Úrad pre ochranu osobných údajov, so sídlom Hraničná 4826/12, 820 07 Ružinov, tel.: 02/323 132 14, web: dataprotection.gov.sk/uoou.

 

10. Ako sú spracovávané súbory cookies?

Spracovávané súbory cookies je možné oddeliť podľa platnosti na:

  • dočasné cookies (tzv. session cookies), ktoré zostávajú uložené vo Vašom prehliadači len do doby, kým zavriete Váš prehliadač,
  • trvalé cookies (tzv. persistent cookies), ktoré zostávajú dlouhodobo uložené vo Vašom prehliadači, kým neuplynie ich životnosť alebo kým ich manuálne neodstraníte (doba uloženia súborov cookies vo Vašom prehliadači závisí na nastavení samotné cookie a nastavení Vášho prehliadača).

A podľa funkcií na:

  • esenciálne, ktoré sú nevyhnutné pre funkčnosť našich webstránok,
  • preferenčné, ktoré umožňujú, aby si naše webstránky zapamätali informácie, ktoré menia, ako sa webstránka správa alebo ako vyzerá (napr. preferovaný jazyk alebo región, kde sa nachádzate), tieto cookies nie sú nevyhnutne nutné pre fungovanie našich webstránok, ale zvyšujú funkčnosť a praktickosť ich používania,
  • analytické, ktoré nám pomáhajú s analýzou Vášho zážitku na našom webe (tzv. User Experience = používateľský zážitok) a vďaka ktorým rozumieme, ako používate naše webstránky.

Nepoužívame cookies tretích strán, na základe ktorých prebieha sledovanie viacerých internetových stránok, aby sme Vám mohli poskytovať personalizovaný obsah a reklamu na webových stránkach tretích strán a iných predajných kanáloch.

11. Sú spracovávané i údaje o osobách mladších 16 rokov?

Naše webstránky nie sú určené osobám mladším 16 rokov. Ich osobné údaje teda úmyselne nezhromažďujeme. Ak zistíme, že sme nedopatrením získali osobné údaje o deťoch mladších 16 rokov, podnikneme kroky k tomu, aby sme tieto údaje čo najrýchlejšie vymazali, okrem prípadov, kedy sme príslušným zákonom viazaní si ich ponechať.

12. Záver

Právne predpisy i naša obchodná stratégia a s ňou súvisiace spôsoby spracovávania Vašich osobných údajov sa môžu meniť. Ak sa tieto zásady rozhodneme aktualizovať, umiestnime zmeny na našich webstránkach a budeme Vás o týchto zmenách informovať. V prípadoch, kedy má dôjsť k zásadnejšej zmene týchto zásad, alebo v prípade, kedy nám tak uloží zákon, budeme Vás informovať vopred. Žiadame Vás, aby ste si tieto zásady starostlivo prečítali a pri ďalšej komunikácii s nami, resp. používaní našich webstránok tieto zásady pravidelne kontrolovali.

 

 

Nové produkty

 

Akciové produkty

 

 

 Darcek Prekvapenie pre objednavky nad 40€

 Máte otázku ?

 

 

Newsletter Naturshop.sk

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info