• Kardamovník obecný prispieva k dobrému zažívania a obnovuje chuť k jedlu
  • Harmonizuje funkcie tráviacej a vylučovacej sústavy
  • Priaznivo pôsobí na činnosť kardiovaskulárneho systému
  • Kurkumovník dlhý optimalizuje funkciu pečene a podporuje činnosť krvného obehu
  • Embilika lekárska posilňuje imunitný systém
  • Bazalka posvätná zvyšuje vitalitu organizmu pri únave a vyčerpaní
  • Špargľa hroznovitá optimalizuje psychický stav

 

Zloženie

embilika lekárska, kardamovník obecný, kurkumovník dlhý, tinospóra srdcolistá, bazalka posvätná, špargľa hroznovitá, vinič hroznorodý, rímska rasca, sladovka hladkoplodá, ghee (prepustené maslo), palmový sirup

Objem

200 g bylinného džemu

Odporúčané dávkovanie

1 čajovú lyžičku (tj. 5g/lyžičku) 2 – 3x denne samostatne alebo zapiť šálkou vlažného mlieka či vody. Príprava lahodného nápoja: 1 čajovú lyžičku rozmiešajte v 250 ml vlažného mlieka či vody.

 

Užívanie

Ajurvédske bylinné elixíry posilňujú výživu telesných tkanív a podporujú očistu telesných sústav. Sú súčasťou omladzovacej a revitalizačnej terapie tela i mysle (rasájana). Tradične sa zapíjajú teplým mliekom či vodou, ktoré ajurvédska medicína používa ako médium či prostredie  na prípravu, užívanie, smerovanie a lepšie vstrebávanie účinkov bylinných prípravkov. Ďalšími prostriedkami zvyšujúcimi terapeutické pôsobenie bylín sú med, trstinový sirup či surový cukor, prečistené maslo (ghí) alebo olej.

Odporúčame užívať maximálne dva bylinné elixíry zároveň. Viac elixírov možno striedať v dennom alebo týždennom režime ak ich používame k normalizácii bežných prejavov pri narušení rovnováhy telesného alebo duševného zdravia. Pre ich optimálne pôsobenie ich užívame pred jedlom a oddelene s odstupom jednej hodiny. V prípade závažnejšej nápravy telesného alebo psychického zdravia je potrebné užívať elixíry v dlhodobejšom režime ajurvédskych kúr v rozmedzí 1-3 mesiacov v súlade s denným dávkovaním uvedeným na obale. Špecifická chuť každého elixíru je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí.

V systéme Ajurvédskeho lekárstva je vlažné či prevarené mlieko bežnou súčasťou zdravotných receptov. U ľudí s citlivým tráviacim systémom alebo pomalým metabolizmom môže mlieko vyvolávať zažívacie ťažkosti v podobe zahlienenia, hnačky či nadúvania. V tom prípade je vhodné pridať do mlieka buď trochu zázvoru, klinčeka, kardamónu, škorice alebo muškátového orieška pre zlepšenie tráviaceho ohňa. V našom prostredí je najvhodnejšie konzumovať kravské mlieko predovšetkým v bio kvalite.

 

Upozornenie: Výživový doplnok s bylinami. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovávajte na suchom mieste do 25 ° C. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy. Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.

Krajina pôvodu: India